Det varsamma plitandet

Nu är det nytt år och jag gör ideliga försök att plötsligt bli alldeles fantastiskt flitig. Trots alla anledningar att lägga sig ner och ge upp. Världen är verkligen jättekonstig. Även här i södra Västerbottens kustland.

Här har jag plötsligt lagt upp en massa serier, som jag nyligen insåg att jag faktiskt både tillverkat och fått betalt för. Dessa omständigheter ger, erkänner jag, upphov till en viss stolthet. I synnerhet nu och här där allting är så osäkert och farligt och dystert. Och spännande. Och mödosamt. Och finurligt.

Noteras kan att vissa av serierna har redigerats en pytteaning sedan respektive publiceringstillfälle. Det gäller i första hand rumslig logik (vem som sitter var, dörren är till vänster i stället för höger, sådär stor är väl inte en vanlig kaffekopp), som jag i brådskan att rita färdigt missade innan. Det finns en viss skojighet i att tillverka bilder under tidspress, och hittills har det funkat (nåja) för mig, men jag rekommenderar alla som känner sig hugade att hitta på en deadline en vecka innan varje verklig deadline. Yeah, like that's gonna help.

Nämnas i detta ärande kan också att serieföljetongen Annorstäderna innehåller ett flertal logiska och rumsliga felslut, men att det beror på att berättelsen utspelar sig i vad vi skulle kunna kalla för "kaotisk terräng." Kram på dig!