Att lära någon att rita

Det är naturligtvis fullständigt omöjligt. Ingen kan lära sig rita. Det finns inget sätt att lära sig någonting. Man bara gör det, och så är det färdigt. Sedan är allt slut.

Men förutom det, i alla fall, fick jag idag återigen leda krokiundervisningen på Umeå Konstskola, och det var lika rofyllt och glädjande som det brukar vara. Studenterna var duktiga, det vill säga, ingen svimmade eller kräktes (vilket alla som tecknat kroki vet är den normala reaktionen efter att ha hållit i tre timmar) och modellen gjorde ett bra jobb. På slutet spred vi ut allas teckningar över hela golvet, vilket av någon anledning är en väldigt rolig sak att göra. Och nu är det fredag och jag vet inte vad, men jag lovar att kolla. Kram!

 

Idog linjeanhopning under pågående. 

Idog linjeanhopning under pågående.