Illustration

Jag har alltid använt ordet illustration i bred mening. Det betyder att jag gör bilder åt andra, efter önskemål, för att gestalta en idé eller ge ett budskap grafisk form. Uppdragen ger mig ofta möjligheten att pröva något jag inte gjort förut, och ibland är det alldeles förtjusande roligt.

Bikeshow-logotyp-2019.png

Den förträffliga motorcykelföreningen Norrsken Choppers anordnar i sommar en utställning, så de lät mig göra en logotyp till evenemanget. Det tog en faslig tid och jag vet egentligen inte hur jag till slut lyckades bli klar. Jag hade en drömlik bild i huvudet av perfekta ornament, vackra kurvor av den sort som Illustrator är uselt på att reproducera och ett överdåd av snirklor. Nåväl. Resultatet blev rätt snitsigt, trots allt. Tack, bike riders.

 
Vingar.jpg

Jag hade den hjärtliga äran att göra 2019 års motiv till Littfest, som de trycker på tröjor och tygpåsar, och som sedan alla gick runt med. Jag krånglade mycket – först med vilken sorts bild jag borde göra (långa vändor genom vag, ytlig symbolik för berättande, bokens fysiska beskaffenhet, osv) och sedan hur jag skulle få färgerna på plats (ett oändligt åbäkande i olika program, slänga-bort-och-börja-om och stunder av väntan på att den trötta datorn ska hinna ikapp). Var färgskalan kom ifrån vet jag inte, men den är ny och känns självklar. På något sätt snickrade jag också ihop en introfilm som annonserade alla framträdandena under festivalen. Alla var så snälla och jag är stolt.

 
MNK-korridor.jpg

Affischbild till Mammas nya kille firar jul på måfå, som jag gjorde under sommaren 2018.

 
Norrsken_Choppers-2017-web.png

Grafik till Norrsken Choppers trettio-års-jubileums-t-shirt, 2017.

 

Illustrationer till Barnradions Dafo av Olof Wretling och Sven Björklund, 2017.

 
horungen-affisch

Jag gjorde affischen till Knutte Westers film Horungen, hösten 2016. Affischbilden är ett kollage av några av de nästan tusen tuschmålningar som utgör huvuddelen av filmen. Det var annorlunda att arbeta med någon annans måleri och bygga ihop befintliga bilder till nya. Som en godartad plundring.

 
Gubben Höst bokomslag

Jag gjorde omslaget till Eva Salqvists Gubben Höst 2015.

 

Jag gjorde omslaget till Ministry of Truths e.p. Cleansed Perfected Destroyed 2015.

 

Jag gjorde omslaget till Råd Kjetil Senza Testas album Levande död i Norra Norrland (lamour014) 2014.

 
The Ogling Eye of Art!

Jag gjorde logotypen till Länssalong 2014, då Västerbottens två länsmuseer arrangerade utställningar med lokala konstnärer. Jag är fortfarande förvånad över att de valde det här förslaget. Hihi.

 
Lizard family driving

Åka bil. Mitt bidrag till Konstiga visboken, 2013

 

Jag gjorde klippdockor av författare till tidskriften Provins, 2013

 

Motiv till tröjor och affischer för föreningen Norrsken Choppers, 2011–2013.

 
Terra Tenebrosa t-shirt, 2013

Jag fick göra ett t-shirtmotiv till bandet Terra Tenebrosa 2013, och det var ett av mina allra käraste uppdrag. Jag är fortfarande så väldigt stolt över den här bilden.

 
Gzip Rewind poster

Jag gjorde affischen till Knutte Westers film Gzim Rewind 2011.

 

Julkort för Mittel Fjärrvärme AB, 2010–2011.

 
Pandora's seaweed

Illustration till affisch för utställningen Pandoras askVerkligheten, 2010.

 
Verkligheten logotyp

Logotyp för det konstnärsdrivna galleriet Verkligheten, 2009.

 

Ett urval av bilder jag gjorde som praktikant på Västerbottens läns landstings kommunikationsstab, 2006–2008. Jag hade väldigt roligt åt att göra allt som vektorgrafik.